Aanleiding

Na ruim tien jaar in het centrum van Amsterdam te hebben gewoond besloten wij, Gerrie Jansen en André van der Zwet, dat het tijd was voor een hele andere woonomgeving. Een zoektocht werd gestart om een geschikte woning te zoeken waar we een felbegeerde droom ‘het runnen van een Bed and Breakfast’ kunnen verwezenlijken. Na een zoektocht van drie maanden vielen wij als een blok voor een ‘Unique’ voormalige veldwachterswoning in het Unesco gebied “De Middenbeemster”. Op 9 december 2015 zijn wij met onze hele huisraad aan de Rijperweg 107 neergestreken. Na zes maanden verbouwing zijn wij eindelijk zover om onze eerste gasten te kunnen ontvangen.

 

Wij

Gerrie (1963, Almelo) heeft 35 jaar in de gezondheidszorg gewerkt en heeft haar baan opgezegd om zich volledig te kunnen richten op UniqueLudique. Naast de Bed and Breakfast wilt Gerrie graag haar creativiteit (o.a. maken van sieraden) met anderen delen. Hiervoor bestaat een mogelijkheid om een workshop bij te wonen. Gerrie wandelt en fietst graag in de polder en in de duinen. Observeren van vogels en deze op de gevoelige plaat leggen is haar grote passie. Ook is Gerrie voetreflextherapeute en houdt praktijk aan huis.

André (1964, Alkmaar) is fulltime als milieukundige werkzaam. In zijn vrije tijd mag hij graag achter het fornuis staan om de mooiste (biologische) wijn-spijs-combinaties samen te stellen. Ook is whisky een grote passie van André. Het organiseren van proeverijen doet hij graag op verzoek.

En niet te vergeten onze drie katten, Sara, Storm en Silver.

 

Realisatie UniqueLudique

Ons huis is een voormalige veldwachterswoning en is in 1920 gebouwd. Ook is het nog een politiebureau geweest. De keuken is de voormalige cel en onze werkkamer is het kantoor geweest. Het interieur hebben wij zoveel mogelijk authentiek gelaten met een moderne twist. Op de eerste verdieping hebben wij twee 2-persoonskamers. De kamers ‘Unique’ en ‘Ludique’ zijn eigentijds ingericht en voorzien van eigen sanitair en exclusieve Pullman boxsprings. De ruime tuin biedt veel mogelijkheden om heerlijk onderuit gezakt van de rust en ruimte te genieten. De oude schuur ‘Romantique’ hebben we omgetoverd in een huiskamer voor de gasten. In deze huiskamer zijn diverse versnaperingen verkrijgbaar. In onze kleine schuur ‘Rustique’ kunt u uw fiets stallen. Ook hebben wij twee huurfietsen beschikbaar. Op slechts 100 meter loopafstand treft u diverse restaurants aan. Ook een supermarkt is in het kleine centrum aanwezig.

Wij voelen ons thuis op onze prachtige stek in een landelijke omgeving en wij zullen er alles aan doen om gasten in UniqueLudique een aangenaam verblijf te bezorgen!

See our rooms
Have a look