Wijn en Whisky Proeverijen

Wijnproeverij

Wijn, de meest besproken drank op aarde?  Velen hebben er een uitgesproken mening over. Als zoon van een slijter heb ik het met de paplepel ingegoten gekregen. Een mooi glas wijn boeit, fascineert en geeft heel veel plezier! Maar wat is nu een mooi glas wijn? Die mening laat ik graag aan de proever over.

Al enige jaren struinen wij stad en land af om de mooiste (veelal biologische) wijnen in te kopen. Rechtstreeks afkomstig van de wijnboer in Duitsland, Frankrijk, Spanje en Italië of bij goed gesorteerde slijters, b.v. Wijnkoperij De Hermitage

Hebben wij uw interesse gewekt? Een wijnproeverij kunnen wij voor u bij ons thuis organiseren of op locatie (bij u thuis of in een horeca etablissement). De wijnen die wij rechtstreeks bij de wijnboer inkopen staan tijdens zo’n proeverij centraal. Indien u zelf een thema in gedachten heeft is een proeverij op maat altijd mogelijk.

Whiskyproeverij

Whisky staat metafoor voor het ruige en ook lieflijke Schotland. Het is met mystiek omgeven en doordrenkt van romantiek.

In 1996 bezochten wij dit prachtige gastvrije land. Terug op de veerboot naar huis kochten wij onze eerste fles whisky (Glenmorangie, 10 jaar), wat later een start bleek te zijn van een ruime collectie aan uiteenlopende whisky’s. Een Whisky Genietschap werd opgericht en vele distilleerderijen en whiskyfestivals werden bezocht. Ook ben ik geruime tijd bestuurslid geweest van de Ben Nevis Club in Alkmaar en was ik een aantal jaren stille vennoot van een gespecialiseerde whiskyshop.

Graag deel ik mijn kennis, ervaring en enthousiasme met mede whiskyliefhebbers of mensen die geïnteresseerd zijn door het organiseren van proeverijen (op maat). Van beginners tot (zeer) gevorderden. Bij ons thuis in Romantique of op locatie bij u thuis of in een horeca etablissement.  Heeft u wel eens gedineerd met whisky? Ik daag u graag uit!

Interesse? Neem contact op met andre!
06-11644930