Bed and Breakfast

 

In Unesco werelderfgoed “Droogmakerij De Beemster” is in Middenbeemster aan de Rijperweg 107 sinds Juni ’16 onze Bed and Breakfast “UniqueLudique” gevestigd.

Eind 2015 werden wij verliefd op een huis met karakter in originele staat. Het is een voormalig veldwachtershuis en politiebureau wat in 1920 is gebouwd. In het huis is het kantoor van de veldwachter nog te herkennen. De voormalige cel is nu als keuken ingericht. Zonder de authentieke details van deze woning uit het oog te verliezen hebben wij op de eerste verdieping twee kamers (“Unique en Ludique”) met eigen sanitaire voorzieningen (douche en wastafel) kunnen realiseren. Beide kamers zijn met duurzame materialen modern en luxe ingericht. Op de gang op dezelfde verdieping bevindt zich een gemeenschappelijk toilet.

De polder Beemster biedt vele mogelijkheden. Fietsen of wandelen in het rijke poldergebied van de Beemster, Schermer, Purmer en Wormer. Ook kunt u heerlijk op de vele terrassen genieten een terrasje in het pittoreske plaatsje De Rijp. Vlakbij de Rijp bevindt zich een uniek waterrijk natuurgebied “de Eilandspolder”; Deze kunt u vanaf het water met een fluisterboot bewonderen.

In de Middenbeemster treft u diverse restaurants aan. Tevens staat onze tuin en de huiskamer “Romantique” tot uw beschikking. Hier kunt u in alle rust genieten van een versnapering.

Op verzoek koken wij graag voor u op een ‘ludique’ wijze. Daarbij kunt u kiezen uit vlees, vis of vegetarisch. Wij maken zoveel mogelijk gebruik van biologische producten uit de streek. Wij zijn gespecialiseerd in het bereiden van glutenvrije maaltijden. Ook kunnen wij rekening houden met andere dieetwensen.

Ook voor het uitgebreide ontbijt worden biologische producten uit de streek op tafel gezet, zoals jam en eigengemaakte sap met fruit uit de Beemster. Vanzelfsprekend mag de beroemde Beemster kaas hierbij niet ontbreken. Wij heten u graag van harte welkom en zullen ons uiterste best doen om u een ‘unique’ verblijf te bezorgen!

Onze B&B is geschikt voor gasten vanaf 12 jaar en ouder. Gasten die slecht ter been zijn dienen rekening te houden met het feit dat de kamers uitsluitend via een trap bereikbaar zijn. 

Unique kamer

“Unique” is met warme kleuren zonnig en karaktervol ingericht en heeft uitzicht op het stadspark en onze voortuin. Deze kamer heeft als thema ‘natuur en ontspanning’ en is van alle gemakken voorzien. Een grote douche met een heerlijke ‘Grohe’ douchestraal zorgt voor een welverdiende verfrissing. Spa shampoo en doucheschuim, een föhn en een badjas staan tot uw beschikking.

Voor een goede nachtrust is een comfortabele boxspring (1,60 x 2,00 meter) met hoge instap van Pullman aanwezig. U slaapt onder een synthetisch dekbed met luxe Egyptisch katoen. Een aantal kussens en sfeervolle bedlampjes maken het lezen in bed gemakkelijk. Diverse lectuur over ‘natuur en ontspanning’ treft u aan in de lectuurbak.

Twee stoelen en een tafeltje met waterkoker voor het zetten van thee of koffie complementeren de uitrusting van de kamer.

Deze kamer kost 84 Euro per nacht inclusief ontbijt en toeristenbelasting. Voor 1-persoonsgebruik zijn de kosten 74 Euro per nacht inclusief ontbijt en toeristenbelasting. 

Ludique kamer

“Ludique” is met spablauwe/zwarte tinten speels en karaktervol ingericht en heeft uitzicht op onze achtertuin. Deze kamer heeft als thema ‘whisky, wijnen en eten’ en is van alle gemakken voorzien.

Een grote douche met een heerlijke ‘Grohe’ douchestraal zorgt voor een welverdiende verfrissing. Spa shampoo en doucheschuim, een föhn en een badjas staan tot uw beschikking.

Voor een goede nachtrust is een comfortabele boxspring (1,60 x 2,10 meter) met hoge instap van Pullman aanwezig. U slaapt onder een synthetisch dekbed met luxe Egyptisch katoen. Een aantal kussens en sfeervolle bedlampjes maken het lezen in bed gemakkelijk. Diverse tijdschriften over whisky, wijnen en eten treft u aan in de lectuurbak.

Een zitbank en een tafel met waterkoker voor het zetten van thee of koffie complementeren de uitrusting van de kamer.

Deze kamer kost 84 Euro per nacht inclusief ontbijt en toeristenbelasting. Voor 1-persoonsgebruik zijn de kosten 74 Euro per nacht inclusief ontbijt en toeristenbelasting. 

Gemeenschappelijke ruimtes

Romantique

Een oorspronkelijke schuur in ‘Beemster stijl’ is omgebouwd als huiskamer en staat volledig ter beschikking voor onze gasten. In deze ruimte treft u toeristische info en diverse lectuur aan. Ook zijn dranken tegen betaling beschikbaar. Vanuit comfortabele stoelen kunt u heerlijk genieten en heeft u uitzicht op onze prachtige tuin!

In deze ruimte krijgt u ook het uitgebreide ontbijt geserveerd (bij mooi in de tuin) en kunnen wij u op verzoek een diner tegen betaling aanbieden. Deze ruimte biedt geen eigen kookfaciliteit.

 

Tuin & terras

U treft in onze tuin vele plekken aan waar u heerlijk privé kunt zitten. In de zomer is de tuin een groene oase. In de vroege ochtend zingen de vogels vrolijk het hoogste lied. Indien het weer het toelaat serveren wij graag het ontbijt op 1 van de terrassen.