• Welkom bij UniqueLudique

    Ontdek de Middenbeemster, maar dan net even anders.

Over ons

“DREAM IT, WISH IT, DO IT”.

Na ruim tien jaar in het centrum van Amsterdam te hebben gewoond vonden wij het de hoogste tijd om onze bakens te verzetten en daarmee onze droom werkelijkheid te laten worden. Op 9 december 2015 zijn wij, Gerrie Jansen en André van der Zwet, samen met onze drie katten verhuisd naar een voormalige Veldwachterswoning uit 1920 in de Middenbeemster. Na een verbouwing van ruim vier maanden waren wij bijzonder blij te kunnen zeggen dat we op 6 juni 2016 eindelijk konden starten met “UniqueLudique”. Enkele dagen later hebben wij onze eerste gasten een warm welkom mogen heten.

Wij voelen ons thuis op deze prachtige stek in het centrum van Middenbeemster en wij zullen ons uiterste best doen om u in UniqueLudique een aangenaam verblijf te bezorgen!

Ons adres is Rijperweg 107, 1462 MG Middenbeemster

Unique en Ludique

UniqueLudique is net even anders. Wij willen onze gasten op allerlei manieren in de watten leggen en daarmee een ‘Unique’ ervaring meegeven. Wij doen dit alles op een ‘Ludique’ wijze. Wij geloven in een warme persoonlijke benadering, waarbij u als gast centraal staat en waar wij onze uiterste best doen om aan uw persoonlijke wensen tegemoet te komen.

UniqueLudique is niet uitsluitend een kwalitatief goed “Bed met een uitgebreid breakfast”, maar net even anders. Wij geloven dat het verblijf ‘naar uw behoefte’ een extra dimensie mag hebben.  Zo kunt u van Gerrie ter ontspanning een voetreflexmassage ervaren. André kookt heel graag en vindt het ontzettend leuk om op verzoek een smakelijk menu naar keuze met dagverse (biologische/streek) producten in onze tuin of in het gastenverblijf ‘Romantique’ te serveren. Daarnaast organiseert André ook whisky-, bier- en wijnproeverijen.

Ook kunnen wij u van uitgebreide informatie voorzien over alle mogelijkheden op het gebied van kunst, cultuur, natuur en recreatie in de directe omgeving.

De Middenbeemster ontdekken.

De Middenbeemster werd in 1612 gesticht en ligt centraal gelegen in het Unesco werelderfgoed “Droogmakerij de Beemster”.  Aan het Marktplein (voormalige veemarkt) bevindt zich de imposante Keyserkerk (1623). Door de bewaard gebleven strakke 17e eeuwse opzet heeft het plein de status van rijksbeschermend dorpsgezicht. Aan en in de buurt van het plein op slechts 100 meter afstand van UniqueLudique zijn diverse eetgelegenheden (Alles met Liefde, Brasa, ‘T Beemster Spijshuis, Eterij ‘T Middenpunt en Sunrise) waar het prima vertoeven is.

Op cultureel gebied zijn er twee musea in Middenbeemster: Het agrarisch museum ‘Westerhem’, wat zich in een authentieke stolpboerderij begeeft en een Museum over de bekende 18de-eeuwse schrijfster ‘Betje Wolff’. Ook Middenbeemster heeft een knus theater ‘Onder de Linden’.

Middenbeemster ligt slecht op 20-30 minuten rijafstand van vele bezienswaardigheden (zie ‘In de Omgeving’). Purmerend, Alkmaar en Amsterdam zijn met een directe busverbinding bereikbaar.

 

B&B KAMERS

Bekijk de kamers Unique & Ludique

wit-ruimte

Unique

Twee persoons kamer

€83 per nacht   €73 een persoons

Ludique

Twee persoons kamer

€83 per nacht    €73 een persoons

Gastenboek

"Niets is teveel voor de gasten, fijn bed en heerlijk ontbijt, veel informatie over de omgeving, leuk dorp met prima restaurants op loopafstand, mooie grote extra ruimte om te 'loungen'."
Simone en Peter (juni 2016)Fijn bed en heerijk ontbijt
"Ontvangst was geweldig en zeer gastvrij en vriendelijk. Niets ontbrak eraan. Slaap- en badkamer prima. Veel privacy hierin. Ontbijt was goed verzorgd door gastvrouw. Goede tips van de omgeving gevraagd en gekregen. B&B had ook een Eigen huiskamer voor de gasten wat wij als zeer prettig ervaren hebben. Ik en mijn vrouw en vrienden willen zeker in de toekomst hier terug komen."
Familie van den Vossenberg (Juni 2016)Geweldig gastvrij en vriendelijk ontvangst
"Nooit geweten dat het gebied 'de Rijp' zo mooi was. Middenbeemster is een gezellig dorp met veel eetgelegenheden. De B&B is geweldig. De kamer was gezellig ingericht en erg schoon. Na een goede nachtrust op een fijn bed, was er een heerlijk ontbijt. De gastvrouw, Gerrie, had allemaal lekker dingen neergezet uit de streek en ook de zelfgemaakte muesli was heerlijk. Ik heb lekker gefietst in de omgeving en mooie vogels gezien. Al met al een mooie aanwinst echt helemaal top."
Mieke (Juni 2016)Geweldige B&B in gezellig Middenbeemster