Voetreflexmassage

Voetreflexmassage of voetreflexologie is een heel oude therapievorm. Reeds 3000 jaar geleden werd een vorm van behandeling met gebruik van drukpunten al in China en India toegepast. In het begin van de 20e eeuw werd de voetreflexmassage zoals wij die nu kennen in Amerika verder ontwikkeld.

Op onze voet wordt het hele lichaam weerspiegeld. Dat wil zeggen dat alle delen van het lichaam, zoals organen, klieren, spieren, botten, zenuwen, en dergelijke op de voet een reflexzone hebben. Zijn er lichamelijke of psychische klachten, dan zullen de daarmee corresponderende zones op de voet een verandering vertonen. Door deze zones met de juiste dosering te masseren kunnen klachten verdwijnen respectievelijk verminderen. Massage van de voetreflexzones geeft een prikkel aan het lichaam, waardoor de inwendige genezende kracht van de mens wordt geactiveerd. De energie gaat weer stromen, de afvalstoffen worden opgelost in het bloed en afgevoerd door de nieren. Wanneer de energieblokkade is opgeheven, is het lichaam in staat terug te keren naar een toestand van evenwicht. (oftewel “homeostase”). Naast het afvoeren van afvalstoffen worden emoties verwerkt en geestelijke spanningen losgelaten.

Kortom, voetreflexmassage oefent een gunstige, heilzame invloed uit op de hele mens!

Voor welke klachten?

  • Alle klachten van het bewegingsapparaat, zoals nek- en rugklachten, gewrichts-, spierklachten alsmede klachten van pezen en banden (bijvoorbeeld reuma en/of RSI).
  • Orgaanklachten zoals darm- en maagklachten (ook constipatie), blaasklachten en longklachten.
  • Hormonale klachten zoals menstruatieklachten, premenstrueel syndroom, overgangsklachten en schildklierproblemen.
  • Hoofdpijn, zoals spanningshoofdpijn en migraine.
  • Psychische klachten, zoals: stress, burn-out, angsten.

Dit is slechts een indicatie van klachten waarbij voetreflexmassage een uitkomst kan zijn. Voetreflexmassage kan ook preventief worden toegepast ter voorkoming van klachten.

De Behandeling

Een voetreflexbehandeling duurt circa 60 minuten. Het aantal behandelingen dat nodig is hangt onder andere af van de klacht. Chronische klachten hebben meer tijd nodig dan acute klachten. Gemiddeld zijn 6 tot 12 behandelingen nodig om een optimaal resultaat te verwachten.

Voorafgaand aan de eerste behandeling vindt een intakegesprek van circa 15 minuten plaats. Tijdens de intake zullen wij uw klachten bespreken en het behandelplan in overleg vaststellen.

Een behandeling kost 35 Euro inclusief 21% BTW.

Geïnteresseerd? Neem contact op met Gerrie!
06-11644936