Culinaire proeverijen
Beleef smaak en geniet!
Smaak en genieten, dat is waar het mijns inziens om draait tijdens een heerlijke maaltijd. Met vrienden, met familie, met je partner of alleen. Als amateurkok heb ik vele kookcursussen gevolgd, onder andere bij Martijn Postma in Amstelveen, waar ik mij de kooktechnieken eigen hebt gemaakt. Aan de Academie voor de Gastronomie in de Echoput heb ik onder leiding van Peter Klosse de cursus Wijn-Spijs in 2015 succesvol afgerond. In combinatie met de kennis en ideeën die ik verzamel vanuit mijn grote collectie kookboeken daag ik mijzelf uit tot het bereiden van niet altijd voor de hand liggende combinaties.
Het beleven en beschrijven van smaak houdt mij mijn hele leven al bezig. Vooral de combinatie drank-spijs: met wijn, whisky of bier. Niets is mij te gek. Ik kook met dagverse producten, waar mogelijk biologisch en producten uit de streek (De Beemster).